Olen ollut kesälomalla viikon ja toinen on vielä pitämällä tällä erää. Viikko meni ennen juhannusta. Työkaveri on lähdössä uusiin haasteisiin ja uusi henkilö on jo valittu. Hän vaikuttaa ihan mukavalta. Joudun ottamaan vastatakseni jatkossa paljon sellaisia asioita, jotka aiemmin kolleega hoimi. Vastuun lisääntyminen on jo nyt aihettanut stressiä saa nähdä mitä jatko tuo. Uuden oppiminen ei ole ongelma mutta asioiden kasautuminen ja aikataulut stressaavat.Olen ollut jo niin pitkään työelämässä, että olisi aika päästä hiemna helpommalla. Suunnitelmissa siintää mahdollinen eläkeputki mutta saa nähdä miten käy. Omistaja saattaa päätyä toiminnan lopettamiseen ja jatkaja ei välttämättä tarvitse /halua tällaista työntekijää.

Puolison kanssa on ollut alkoholin huuruinen kevät. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että on hakenut päihdehoitajalta antabus-reseptin ja luvannut käyttää niitä. Tosin käytön alku siirtyi monta viikkoa, kun ei ehtinyt hakea reseptiä apteekista ja alkoi selittämään, ettei niitä tarvitsekaan. On kuulemma niin paljon työkiireitä, ettei voi ajatella aloittavansa ryyppäämistä. Tähän kommentoin, että kokemus on näyttänyt, että sekään ei ole este. On jättänyt menemättä töihin ja hoitanut tuuraajan tai sitten on vain jättänyt vastaamatta puheluihin ja yhteydenottoihin. Asiat ovat jääneet hoitamatta ja sitten on valitellut kiirettä, kun kaikki hoitamaton kasaantuu.

Minulla on vahva käsitys, että tämä antabuksen käyttö on vain lyhytaikaista.On ollut vähän pakotettu siihen, koska sanoin, että hänen on tehtävä valinta, joko hän  jatkaa alkoholin käyttöä, joka varmasti taas riistäytyy monen päivän juomaputkeksi tai lopettaa käytön. Jos hän haluaa jatkaa entiseen tapaan, hänen on etsittävä oma asunto.Minä en enää jaksa ymmärtää ja tukea, niin monta kertaa tätä asiaa on käsitelty.

En tiedä miten alkoholiongelman hoito menee, mutta oletan, että yksi tärkeä etappi on ymmärtää, ettei pysty käyttämään alkoholia kohtuudella ja vähäinenkin käyttö voi aloittaa monen päivän juomaputken. Asia pitäisi myöntää itselle ja rohjeta kertoa myös ulkopuolisille. Vaikea paikka mutta siitä kai se lähtee. Nyt myöntää kyllä minulle, että on alkoholisti, mutta tuntuu siltä, että tämä raittius on vain tilapäinen "rangaistus" ja odottaa, että pääsee taas ottamaan alkoholia. Hieman korvaani särähti, kun ilmaisi, että nyt ei ole mitään hauskaa tiedossa eli kaikki kiva vapaalla tarvitsee alkoholin tuen.Yritän olla optimisti ja uskoa, että raittius voisi  olla pysyvä tila. Se muuttaa asioita mutta vanhojen tilalla voi tulla uusia parempia.

Oma käyttökin on lähes loppunut. Muutama siideri saunan jälkeen on tullut otettua ja aina ei niitäkään.Eteen päin mennään odottavalla mielellä hyvää odottaen mutta pahaa peläten.