Taas on tovi vierähtänyt, etten ole ennättänyt tänne kirjoitelle mutta korjataan tilanne. Oikea käteni alkoi pääsiäisen jälkeen taas oireilla. Jomotusta päivällä ja yöllä. Käden kuormitus pahensi tilannetta. Viimein mitta tuli täyteen ja aika fysiatrille. Vanhempi mies, joka tutki onko liikerajoituksia ja selvitteli mitä teen työkseni jne. Diagnoosiksi tuli kiertäjäkalvosimen oireryhmä. Lähete fysikaaliseen ja lihasten vahvistavia liikkeitä + rintarangan liikkuvuutta lisää. Oireet helpottivat mutta syynä taisi olla myös töissä tapahtuva työkuormituksen helpotus. Viikon loma paransi käden lähes kivuttomaksi.

Tämän loman oli jo varannut jo paljon aiemmin. Lento oli matkatoimiston kautta mutta hotellin varasin netistä, saman sivuston kautta jota olin käyttänyt jo monta kertaa eri maihin suuntautuvilla omatoimilomilla. Kaikki meni hienosti siihen asti kun kohteen lentokentältä otettu taksi ajoi varaamani hotellin pihaan. Paikka näytti hiljaiselta mutta ajattelin, että oli sesongin alku ja siinä syy. Taksikuski kuitenkin pyysi varausvahvistuksen ja soitti siinä olevaan numeroon. Hotelli avasikin ovensa vasta viikon kuluttua ja meillä ei siis ollut tiedossa majapaikkaa. Onneksi oli aamupäivä ja huippusesonki vasta alkamassa. Ystävällinen taksinkuljettajamme ymmärsi ongelmamme ja soitteli muutamia puheluita. Antoi luurin minulle ja sovin toisessa päässä olevan hotellivirkailijan kanssa, että taksi tuo meidät heidän hotelliinsa jossa vastaava majoitus(all inclusive).

Siispä menimme tänne uuteen hotelliin. Vastaanotto oli hyvin ystävällinen ja saimme täyshoitorannekkeet ja tunnin kuluttua huoneen avaimen. Ainut miinus oli, että olisimme halunneet  ei- tupakoivien huoneen mutta tässä oli poltettu ja ikävä haju otti nenään. Lisäksi tilaa oli vähemmän mutta kunnon vuoteet kuitenkin kaikille kolmelle eli  minä, mies ja poika. Kyselin seuraavana aamuna huoneen maksua samalta virkailijalta mutta hän kuittasi asian että kaikki on ok. Siispä en enää tyrkyttänyt Visa -korttiani ja nyt kun matkastamme on kuukausi, on hotellin osuus edelleen maksamatta. Olisiko tämä ehkä korvaus niistä lainoista, joilla Suomi on tukenut Kreikkaa. Ainakin itse olen antanut itselleni luvan suhtautua asiaan niin. Matka oli kaiken kaikkiaan ihan onnistunut ja varsinkin taksin ystävällinen palvelu hankalassa tilanteessa jäi positiivisena mieleen. Hotellissa oli paljon porukkaa muttei muita suomalaisia. Yritimme soluttautua joukkoon joka koostui hollantilaisista, ranskalaisista, saksalaisista, venäläisistä , olipa muutama tanskalainenkin mutta skandinaaveja aika vähän. Kyseessä oli perhehotelli ja meno kaikin puolin mukavaa. Illalla nukkumaan rauhallisissa merkeissä ja aamulla reippaana aamupalalle. Jos muilla samanlaisia kokemuksia varauksen epäonnistumisesta, kertokaapa miten olette tilanteen selvittäneet?

Loma oli hyväksi myös aiemmin vaivanneelle kädelle. Pari viikkoa töissä ja lisäksi kotihommia sai kivun palaamaan. Työterveys tukeutui herkästi erikoislääkärin diagnoosiin ja määräsi kipulääkkeitä ja muutaman päivä sairaslomaa. Fysioterapeutti kuitenkin epäili, että kyseessä olikin eri vaiva. Tällä kertaa rasitusvamma ja kun ongelma oli kyynärpäässä siis tenniskyynärpää. Nyt vaiva on rauhoittunut mutta vähän jännittää ja pelottaa , että tätäkö tämä nyt sitten on . Jos kuormitat kättä sen kipeytyy ja vapaa-ajan tekemisiä pitää harkita, että pystyy käymään töissä tai sitten pitää lähteä taas lääkäriin hakemaan lomaa. Oman osaston välillä kova työkuorma ei asiaa paranna ja syksy tuo uusia haasteita, kun kaksi työntekijää palaa äitiyslomilta, toinen useamman vuoden jälkeen. Nämä kaksi joutuvat varmasti olemaan normaalia enemmän pois, kun jälkikasvu sairastaa, jolloin muut joutuvat entistä kovempaan kuormaan. Missä menee kunkin kestoraja. Ikä ja paikkojen kuluminen alkavat tuntua . En katso, että työ on sen arvoista, että olen valmis uhraamaan parhaat vuoteni ja sen lisäksi myös terveyteni sen vuoksi. Huomioiko oma työnantaja ikäntymisen ja sen tuomat ongelmat, aika näyttää. Nyt kuitenkin nautitaan kesästä ja kärpäsistä.