Niinhän siinä kävi, että kortti lähti kuivumaan. Nyt on työautossa alkolukko ja muita autoja ei voi ajaa. Lisäksi tuli sakot liikenteen vaarantamisesta ja ehdollinen rangaistus. Tämä ainakin pysäytti ja voin olla rauhallisin mielin, ettei mies mene rattiin juopuneena.Alku oli hankalaa, kun piti kertoa asiakkaille, että autossa on alkolukko mutta nyt asiat taas sujuvat.

 

Monta kuukautta meni tuon episodin jälkeen kivasti ja viinan käyttö väheni selvästi. Sama on jatkunut edelleen kun ollaan kotosalla mutta matkalla tilanne voi muuttua. Näin kävi, kun oltiin risteilyllä. Lähdin vessaan tanssiravintolasta. Kun palasin miestä ei näkynyt missään Etsin aikani ja kävin myös laivan infossa kyselemässä. Kun häntä ei näkynyt, menin hyttiin nukkumaan. Hän saapui aamuyöstä ja väitti nukkuneensa käytävällä, josta henkilökunta olit hänet ohjannut hyttiin. Tiedä häntä oliko asia näin mutta risteilyt ovat siksi meiltä jääneet. Sanoin kun palattiin, etten halua tällaista lomailua, enkä usko, että jos minä olisin toiminut samalla lailla, hän tuskin olisi käytöstäni hyväksynyt.

Kesä meni nopeasti ja käytiin viikon lomalla Budabestissa. Kaupunki oli tuttu entuudestaan mutta vielä riitti nähtävää. Marraskuussa ollaan lähdössä Thaimaahan kahdeksi viikoksi. Säästin lomaa ja toinen viikko on talvilomani, joten kevät pitää pärjätä ilman pidempää taukoa.

Elämä tuntuu hyvältä eikä minua pelota puolison alkoholin käyttö. Ulkomaan matkat ovat aiemmin sujuneet mallikkaasti vaikka meillä on ollut all inclusive paketti, johon on kuulunut myös juomat ilman rajoitusta. Toivottavasti näin on myös jatkossa.Työtä on riittänyt välillä kiireeksi asti. Olen kuitenkin tyytyväinen, kun olen saanut uuden ammatin ja uuden työn. Uutta opittavaa riittää, mutta se pitää aivot virkeinä.

Olen ollut terveenä ja siitäkin pitäisi muistaa olla iloinen. Pientä flunssaa alkusyksystä muttei sekään kun muutaman päivän nuhaoireita ja pientä yskää.

Lapset elävät omaa elämäänsä. Ei olla aina edes viikottain tekemisissä mutta soittavat kyllä, jos tarvitsevat apua tai neuvoja ja välillä myös rahalainaa. Tytär opiskelee uudelleen ja rahavarat ovat niukat vaikka käykin töissä opintojen ohella. Poika pääsi töihin armeijan jälkeen . Sai myös opiskelupaikan ammattikorkeakoulusta mutta on siirtänyt opintojen aloittamista. Saa nähdä aloittaako niitä ollenkaan vai muuttuuko mieli kun on tehnyt jonkin aikaa palkkatyötä.

Syksyn pimeys alkaa tuntua väsymyksenä ja vaikeutena herätä aamuisin. Onneksi loma on parin viikon päästä ja pian sen jälkeen ollaan jo lähellä joulua.