Jouluhulinat ja alennusmyynnitkin alkavat olla takana ja arki on jälleen koittanut. Joulun aikaan on taas syöty liikaa ja kuntokeskukset pullistelevat uusia ja myös meitä vanhoja asiakkaita. Moni on alkanut taas kerran uuden elämän. On tavoitteena laihduttaa ja liikkua aiempaa enemmän. Ihan hyvä kun se vaan kestäisi tammikuuta pidempään. Ainakin laihduttaminen on aika hidasta hommaa. Jos kiloja on kertynyt reippaasti ,vaikka yli 10, niistä irtipääsy on aika kovan työn takana. Tv,ssä alkoi vielä sopivasti Suurin pudottaja kisa, joten sieltäkin tulee verrokkiryhmä omaan laihdutukseen. Epäilen vaan, että onko tv:ssä nähty meininki, jossa painoa yritetään saada alas mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa., järkevää meille taviksille. Jos et ole harrastanut liikuntaa ja otat samanlaisen tappotahdin kuin mitä tv antaa ymmärtää, voi se käydä terveyden päälle. Toki liikunta on varmaan hyväksi, mutta ehkä sitä pitäisi aloitella hieman maltillisemmin.

Itse olen saanut jonkilaisen liikuntakärpäsen pureman ja siksi olen käynyt hikoilemassa salilla 4-5 kertaa viikossa, joskus jopa useammin. Nyt kun talvi vihdoin tuli ja saatiin lunta, on pitänyt vielä yrittää suksillakin sivakoida. Paino ei ole tullut juurikaan alas mutta ehkä olen saanut kiinteyttä lisää, näin haluan ainakin itseäni huijata.

Viimeisin villitys tuntuu olevan zumba. Sitäkin on tullut jo testattua useamman kerran. Ryhmät ovat olleet todella täysiä. Ehkä oman osansa on vaikuttanut ostos tv:n mainos, jossa sen kerrotaan kuluttavan tunnissa jopa 1000 kcal. Itse en moiseen usko. Olen testannut omalta osaltani ja kulutus on ollut tästä puolet. Hiki tunnilla toki tulee ja ehkä kun homma käyt tutummaksi kulutustkin voi vähän kasvaa. Nyt se on ollut 500 paikkeilla, joka sekin on ihan hyvä. Osa zumbaajista on tullut mukaan, kun tuttava on suositellut. Epäilen, että aika pian innostus hiipuu ja ne, jotka käyv'ät muillakin ohjatuilla tunneilla jatkavat sen parissa. Osalla into laihtua ja liikkua hiipuu ja kas kun ollaan huhtikuussa, samat tutut kasvot jatkavat ja ruuhka pukutiloissa on hellittänyt. Tsemppiä vaan kaikille uuden elämän aloittaneille. Olen itsekin yksi niistä , joka yrittää ainakin pudottaa sitä painoa, mutta tällä hetkellä en ainakaan ole asettanut itselleni mitään selkeää päämäärää.

Työelämässä jatkuu edelleen laman Viikoittain tulee ilmoituksia uusista yt- neuvotteluista ja niiden tuloksena henkilöstön lomautuksista ja irtisanomisista. Omankin työpaikan suhteen olen taas varpaillaan. Kunhan ensimmäisen vuosineljänneksen tulos ilmoitetaan, voi olla että meilläkin on valmistauduttava vähennyksiin ja lomautuksiin. Vaikka talouteni siitä kärsiikin,  otan mielelläni vastaan kuukauden parin lomautuksen., varsinkin jos se osuu kesäaikaan. Meillä on väki vähentynyt ja muutaman viikon päästä tullaan näkemään, mitä se vaikuttaa. Nyt töitä on ollut niukanlaisesti, mutta tilanne saattaa muuttua jo viikossa. Mistä otetaan väkeä tai oikeastaan mitä jätetään tekemättä, on paremminkin se kysymys, jonka esimiestaho joutuu oman veikkaukseni mukaan  parin kuukauden sisällä ratkaisemaan. Olen omalta osaltani informoinut jo esimiestäni, ettei minun voimavarani riitä,  jos joudun jatkuvasti toimimaan ns sata lasissa. Katsotaan miten tilanne kehittyy .Omaa terveyttäni en aio uhrata. Epäilen,että tilanne alkaa olla monessa työpaikassa sama. Pitkään työssäolleilla on sellaisia kokemuksia, että vaikka kuinka joustaisit, et kuitenkaan saa siitä etua, kun mahdollisia irtisanomisia mietitään. Jos sinulla on lisäksi ikää, voit olla varma, että pääset/joudut ensimmäisille sijoille, kun  potkuja jaetaan. Sillä miten olet työsi tehnyt, ei siinä tilanteessa ole mitään merkitystä. Nuorille, uusille työntekijöille tämä lama on vielä pahempi. Kukaan kun ei halua palkata ainakaan vakituiseksi nuorta naista. Hänhän voi jäädä äitiyslomalle tai jos on jo lapsia, joutuu oleman pois, kun lapset sairastavat. Jään seuraamaan tilannetta. Mutta nyt on aika siiryä hömpän eli Miss Suomi kisojen pariin