Opiskelut ovat sujuneet tasaisen varmasti. Välillä on töitä pitänyt tehdä enemmän, välillä on ollut helpompaa. Varsinkin ruotsin kielen aiemmin opitut asiat palautuivatkin helposti mieleen. Tietotekniikkapuolella vähän huolestutti, miten saisin kaiken opetetun pysymään muistissa mutta hyvin sekin koe meni. Seuraava haaste onki löytää kevääksi harjoittelupaikka. Listasin joitain ja tarkoitus olisi lähteä jo ensi viikolla kyselemään . Yhdessä paikassa oli jopa harjoittelijahaku mutta haluaisivat jo opintojen loppupuolella olevaa. Ajattelin, että ehkäpä kuitenkin kyselen, jospa vaikka tärppäisi, kun haku ei ole millään normaalilla hakuportaalilla.

Olen laittanut matkavahdin ja into olisi lähteä taas matkoille. Thaimaa houkuttaa,mutta 2 viikkoa pois opiskeluista ja puolison isän hoidon järjestely eivät ehkä sellaista matkaa mahdollista. Olen siis ajatellut, että jos vaikka sitten Kanarian saarille.Rakkaani ei siellä ole koskaan käynyt, joten olisi hänellä ainakin uusi paikka. Itse en siitä niin pidä, koska mitään alkuperäistä ei niiltä löydy. Lähes kaikki on rakentunut vain turistien palvelua varten. Onhan näitä toki muitakin kuten Kreikan Rhodos ja Kreeta mutta mieluimmin haluaisin nähdä jotain muutakin.

Omat vanhemmat ovat voineet aika hyvin. Muutama päivä sitten heiltä meni rikki vanha kuvaputki-tv ja tuli kiire saada tilalle uusi. Sovittiin, että minä käyn ostamassa ja tuon kun tulen käymään. Isäni ehti kuitenkin jo paikalliseen kodinkoneliikkeeseen ja nyt heillä on siis kaksi uutta LED-tv:tä. Eihän se mitään, kun molemmille tuli käyttöä eikä tuo rahanmenokaan suistanut heidän talouttaan mihinkään. Vähän vain itseäni ihmetytti, mikseivät voineet ilmoitaa, että menevät itse ostamaan uuden. Olisi voitu vähän paremmin suunnitella sen toisen tv:n hankintaa eli tuliko väärän kokoinen ja ominaisuuksiltaa sellainen, joka on helppo heille.


Poikani kaatui muutama viikko sitten, silllä seurauksella, että molempien käsien nivelsiteet vahingoittuivat ja oikean käden peukalo ei taipunut. Onneksi käynti käsikirurgilla varmisti, että peukalo alkaa jumpaamalla toimia ja sitä pitää nimenomaan käyttää, jottei se jäykisty ja lakkaa toimimasta. Onneksi mitään vakavampaa ei ollut.

Oma parisuhde on hyvällä mallilla. Asioista pystytään sopimaan ja kertomaan toiselle. Rakkaallani alkai työputki ja se varmaan vaikuttaa jonkin verran. On paljon iltoja töissä, joten nähdään vain aamulla ja sitten myöhään illalla. Onneksi minulla on koulussa aika paljon vain puolikkaita päiviä, joten ehditään joskus yhdessä aamukävelylle tai hellimään toisiamme.

Seksi tuntuu vieläkin vähän ongelmalta. Sitä on olosuhteista johtuen aika harvoin ja viimeksi se päättyi, kun hänelle tuli erektio-ongelmia.  Oman osansa vie väsymys. Kumpikin on tahollaan välillä uupunut eikä jaksa oikein innostua. Varsinaisesti kertojen harventumisesta ei olla puhuttu mutta siitä, että toisen läheisyys on hyvin tärkeää molemmille. On hienoa herätä aamulla oman rakkaan vierestä, syödä yhteinen aamupala, käydä kävelyllä tai kaupassa yhdessä ja illalla katsoa televisiota toisen kainalossa. Kummallakin on suunnitelmia tulevaisuuteen ja niissä toinen on vahvasti mukana.

Yritän olla tekemättä samoja virheitä kuin aiemmassa pitkässä suhteessa. Tunteista kertominen on tärkeää eikä pidä missään vaiheessa ruveta pitämään toista itsestään selvänä.Puhuttiin siitäkin, että mitä jos en pääsekään töihin, kun joskus valmistun. Pelkään itse aika lailla, että siitä seuraisi jonkinasteinen romahdus. Siinä tilanteessa ainakin tarvitsisin toisen tukea. Uskoisin, että hän puolestaan tarvitsee sitä, jos hänen isänsä muistisairaus alkaa nykyisestä pahenemaan ja harkittavaksi tulee mahdollinen laitoshoito. Se tuntuu pahalta, kun tietää, että se on asianomaiselle kauhistuttava ajatus. Ehkä hän ei sitä enää siinä vaiheessa kuitenkaan täysin enää ymmärrä ja jos se on kuitenkin silloin ainoa vaihtoehto...

Mielenkiintoista on myös tuo työntekijöiden palkkaaminen. Entinen työkaveri pääsi haastatteluun ja soveltuvuustesteihin. Työnantajapuolen piti enää päättää, kumpi kahdesta valitaan, mutta sitten homma alkoikin polkea paikoillaan. Asian päättämistä on siirretty jo parilla kuukaudella.Nyt hän sitten yrittää jatkaa opiskelujaan ja saada niihin taas takaisin motivaatiota, jota mahdollinen työllistyminen latisti. Ehkä päätöstä jallitettiin, koska firman toisessa yksikössä alkoi yt:t ja se olisi näyttänyt paremmalta tarjota mahdollisesti sieltä irtisanotuille töitä tästä yksiköstä. Tiedä häntä mutta melkoista työntekijöiden pompottelua tuo minusta on. Ensiksi annetaan ymmärtää, että rekrytoinnilla on kiire ja sitten ei olekaan. Eihän sitä kukaan nyt hetkessä muuta paikkakunnalta toiselle ja järjestä elämäänsä uudelleen.

Joulu tuo taas uusia järjestelyitä, kun tyttäreni tulee tänne joulun viettoon. Toivottavasti saan viettää aikaa myös rakkaani kanssa. En haluaisi joutua tekemään valintaa minulle tärkeiden ihmisten välillä. Suhteet omiin lapsiin ovat tärkeitä,mutta niin on myös suhde rakkaaseeni, joka jakaa kanssani arjen iloineen ja suruineen.