Heti loman jälkeen meille ilmoitettiin, että lisää lomautuksia on tulossa. Viime viikolla kuitenkinn selvisi, ettei se koske meidän osastoa. En tiedä oikein olenko tyytyväinen uutiseen vai en. Rahatilannetta se toki parantaa, kun on jo yksi kuukausi jäänyt väliin mutta muutama lomaviikko syksyllä olisi voinut tehdä hyvää. Nämä perusteet miksi joku osasto lomautetaan ja toista ei, ovat aika ihmeellisiä, niitä ei alemmassa portaassa työskentelevä ymmärrä. Oma järki sanoo, että kannattaisi lomauttaa niitä joilla on isoin palkka, niin säästö olisi mahdollisimman suuri, mutta se ei mene niin. Päälliköitä tarvitaan ja vielä useita, että saadaan yritys pysymään käynnissä, vaikka alaiset voivat kyllä olla lomautettuna. Tulee vaan mieleen, että mitä ne siellä tyhjissä tiloissa tekevät....

Olen miettinyt, miten tämä yhteiskunta pyörii, jos työttömyys tästä pahenee vielä reippaasti. Mistä kunnat ja valtio saavat varoja kaikkien palveluiden pyörittämiseen. Mistä nämä työttömät ja lomautetut saavat rahaa elämiseen. Toki sitä varten on olemassa joku varmuusrahasto, mutta eihän nekään rahat ikuisesti riitä, jos maksajien määrä koko ajan vähenee.

Suomalainen ajattelee usein aina asioiden ikävintä puolta. Mietittiin kerran töissä, mitä hyvää tämä lama voisi tuoda . Seuraavanlaisia mietelmiä tuli esiin. Kirpputorit alkavat elää uutta kukoistusta. Ihmisillä ei ole varaa ostaa aina uutta ja rahantarve puolestaan saa aikaan, että roskiksen sijaan käytöstä poistettua tavaraa aletaan myydä . Työttömyyden myötä marjastaminen ja sienestäminen saattavat tulla taas muotiin. Onhan meillä metsät täynnä ilmaista ruokaa. Tarvitsee vain nähdä vähän vaivaa. Talkootyöt voivat taas alkaa kiinnostaa ihmisiä. On aikaa osallistua niihin ja pitää siten yllä sosiaalisia yhteyksiä muihin. Vastavuoroisesti voi taas saada itse apua, jos tulee tarvetta. Tätä kautta voisivat naapurisuhteet muuttua läheisemmiksi ja yleinen ,pyyteetön auttaminen lisääntyä. Vanhuksille voisi myös löytyä paremmin aikaa. Lapset ehtisivät paremmin katsomaan ja auttamaan iäkkäitä vanhempiaan, kun työ ei vie aikaa. Tämän ajan kulttuuri kaikki mulle ja heti,voisi alkaa hieman muuntua ja alettaisiin paremmin huomioida muita. Käsityöt, ruuanvalmistaminen kotona jne voisi lisääntyä, koska siihen olisi paremmin aikaa ja se toisi säästöä tiukassa taloudellisessa tilanteessa. Ihmiset täällä Suomessa voisivat yleensäkin alkaa ottaa vähän rennommin. Tehokkuus kaiken tekemisessä ei olisi tärkeintä, vaan ehdittäisiin myös pysähtyä kuulostelemaan omia tuntoja ja oman kehon tuntemuksia. 

Sitten tämä sikainfluenssa, josta uutisoidaan päivittäin. Onko se rankka tauti vai ei ? Jos  se ei kuitenkaan johda kuolemaan kuin muutamissa tapauksissa, eikö tämä jatkuva uutisointi ja sitä kautta pelon lietsonta ole vähän järjetöntä. Rokotetta on kehitetty ja alettu testaamaan, mutta voidaanko sen avulla maailma pelastaa. Eivätkös nämä virukset ole aika nopeita muuntautumaan ja taitaa tuo luonto olla vielä ihmistä edellä tässäkin asiassa. Jään odottelemaan mitä tuleman pitää.