Elämä näytti olevan hyvin vielä alkukesästä. Nyt kuitenkin puolison alkoholin käyttö näyttää riistäytyneen käsistä. Asiasta on keskusteltu ja hän sanoo, ettei tiedä mikä häneen menee. Sama kuvio on toistunut jo useamman kerran. Perjantaina otamme yhdessä ruuan kanssa viiniä. Hänelle ei kuitenkaan riitä kohtuumäärä vaan kahden litran astia on juotava tyhjiin. Lisäksi tulee vielä saunaoluet. Nämäkin pitää ostaa alkosta sitä vahvempaa lajia. Lauantaina sitten huonoa oloa korjataan ja samaa jatkuu sunnuntaina. Olen yrittänyt sunnuntai-iltana estellä, että huomenna pitäisi pystyä olemaan töissä mutta tämä kaikuu kuuroille korville.

Maanantaina hän lähtee joko töihin tai sanoo jäävänsä vielä nukkumaan hetkeksi, kun minä lähden.Lupaa tulla vastaan iltapäivästä. Tämä ei kuitenkaan mene niin, vaan hän menee alkoon ja ostaa väkevää viinaa. Ottaa sitä sillä seurauksella, että työt jää tekemättä ja autolla ajaminen tapahtuu humalassa. Onpa ollut nukkumassa, kun asiakkaat ovat saapuneet. Ei ole muka huomattavassa humalassa, mutta minusta on.

Meillä oli suunnitelmissa lähteä Thaimaaseen kahden viikon matkalle ennen joulua. Nyt olen tuosta kuitenkin luopunut. Jos ei pysty olemaan viikkoa ilman viinaa, niin oma loma voi mennä humalaisesta huolehtimiseksi. Nyt  on siis menossa jonkinlainen viimeinen testi. Jos ei pysty olemaan juomatta jouluun saakka, tulevat meidän tiemme eroamaan. Rakastan häntä ja hänkin sanoo rakastavansa minua, mutta se ei enää vaan riitä. Olen menettänyt luottamukseni häneen ja odotan jännityksellä miten asiat hoituvat, jos mukana on alkoholi. Minulla on työpaikan pikkujoulu marraskuun lopulla ja siellä viimeistään nähdään mikä on tilanne.

Asia tekee vaikeaksi myös se, että hänen on vaikea löytää asunto, koska rahat eivät riitä vuokratakuuseen. Ikävältä tuntui, kun humalapäissään uhosi, että hänellä on kyllä naisystäviä, jotka voivat majoittaa. Selvin päin sanoi, ettei halua tällaista vaihtoehtoa, kun ei itse ole näistä kiinnostunut, vaan he ovat häneen ihastuneita. Tiedä häntä onko kyseessä todellinen ihastus vai hänen oma käsityksenä.

Nyt ollaan oltu muutama viikko lähes ilman alkoholia. Eilen kuitenkin myös hän otti muutaman saunan jälkeen. Tänään mennään teatteriin. On ollut puhetta, että jos tehtäisiin viikon matka ennen joulua mutta jotenkin ei vaan tunnu siltä. Ihan kivaahan se olisi päästä aurinkoon ja pois pimeästä. Tarvitsisin kuitenkin enemmän aikaa, jotta näen voiko häneen luottaa. Tuntuu, että lomalla palataan taas alkoholin käyttöön ja liialliseen sellaiseen.