Viimeisestä kirjoituksesta on aikaa ja kaikki ollut mitä parhaiten. Suhteemme on syventynyt ja olemme lähes asuneet yhdessä. Arki on  alkanut muuttua tutuksi ja yhteiset käytännöt löytyä. Poikani kanssa olen asiasta kysellyt ja hän on ainakin ilmoittanut, että rakkaani oleilu meillä on ok. Tyttäreni ei halua puhua hänestä mutta olen siitä huolimatta kertonut hänelle yhteisistä matkasuunnitelmistamme ynnä muista arjen asioista. Mitään kommenttia ei kuitenkaan ole tullut. Kävimme vieraisilla rakkaani kanssa omilla vanhemillani ja he suhtautuivat suhteeseeni oikein kivasti. Ymmärsivät varmaan,että on hienoa löytää uusi, kiva mies elämäänsä ja jakaa tulevaisuus hänen kanssaan. Myös ex-mieheni on tietoinen suhteesta mutta ei ole sitä kommentoinut , vähäinen yhteydenpito on vaan ennestään vähentynyt ja minä jouduin vastaamaan poikani käytännön elämän tarpeista yksin. En ole apuja pyytänyt mutta olisin olettanut,että hän edes jossain määrin osallistuisi oman lapsensa elämään vaikka sitten antamalla rahaa pakollisiin menoihin. Parikymppiä silloin tällöin ei oikein riitä.

 

Viikon matka Turkkiin sujui hienosti. Olimme samalla aaltopituudella ja pidämme samanlaisista asioista. Palattua oli kova hinku varata uutta matkaa mutta kun ei oikein tiedä noista lomista. Juhannuksena lähdemme risteilylle Pietariin ja minun kesälomani alkua juhlimme matkalla Tallinnaan. Vaikka töissä on ollut todella kova kiire ja tuntuu, että työasiat kaatuvat niskaan, tämä ihmissuhde on saanut jaksamaan. Olemme puhuneet paljon , nauraneet ja välillä itkeneetkin. Alkoholi tuntuu olevan edelleen yksi ongelma.

 

Meillä oli töissä illanvietto ja juomaa varattu aika reippaasti. En tiedä mikä tuli, koska normaalisti kontrolloin aika tiukkaan, etten ottaisi liikaa. Nyt näin pääsi tapahtumaan ja yhteiseksi suunniteltu ilta menikin siten, että minä väsähdin ja menin nukkumaan kesken kaiken. Huomasin, että tämä olikin aika kova pala niellä, vaikka vastaava tilanne oli ollut hänen puolellaan joitain kuukausia sitten. Eilen puolestaan olin tyttäreni kanssa päivän reissulla hänen opiskelupaikkakunnallaan. Oli kivempi mennä kahdestaan ja oli kaksi kuljettajaa, niin sai levätä menomatkan kun osallistui samalla rästitenttiin. Matka vei koko päivän ja oltiin sovittu, että rakkaani yöpyisi kotonaan. Suunnitelmat muuttuivat ja pyysinkin häntä meille saunomaan ja yöksi. Oli sanonut ottavansa muutaman mutta yllätys,yllätys määrä olikin jotain ihan muuta. Soitteli sitten yöllä ja pyysi hakemaan mutta en väsyneenä jaksanut ja asia jäi siihen, että ottaa taksin ja menee kotiin. Tänään on sitten taas edessä keskustelu, miten tässä näin kävi. Kohtuukäyttö karkasi humalahakuisen juomisen puolelle ja aamuinen töihinlähtökin taisi olla aika vaikea. Toi aamulla kimpun ruusuja ja pyyteli anteeksi käytöstään. Tänä iltana sitten selvitellään miten tässä näin kävi. Tietynlainen ahdistus täyttää rinnan ja pelko, että toistuuko tämä taas jonkun ajan päästä.

 

Poikani on vaihtamassa opiskelupaikkaa. Lukio ei sujunut ja haki ammattikouluun. Nimeä ei kuitenkaan löytynyt valittujen joukosta ja nyt sitten mietitään mitä tehdään. Lukiossa on opiskelupaikka mutta ne opinnot eivät kiinnosta. Ammattikouluun pääsy on taas epävarmaa. Menee sitten osa tästäkin kesästä kun jännitetään miten käy. Vaikka luulin,että asia kevarikortin suhteen oli käsitelty tähänkin palattiin tänä keväänä. Piti ostaa pyörä ja hankkia harjoituslupa, joka sitten olikin aika kallis. Autokoulu otti omansa. Piti käydä kirjallinen koe ja käsittelykoe ja vasta sitten voi hakea harjoituslupaa ja tietysti joka välissä maksaa näistä anomuksista. Nyt lupa on ja bensaa palaa. Yrittänee reilun kuukuauden sisällä päästä ajamaan varsinaisen kortin. Ymmärtäisin kulut jos niistä saisi jotain anteeksi kun suorittaa autonajokortin mutta vain murto-osan voi hyödyntää. Ensi kesänä ei sitten ajetakaan korttia vaan päristellään kevarilla. Onko asianomainen vielä sitä mieltä, että tuli tehtyä oikea ratkaisu jää nähtäväksi. Oma rahatilanne ei vaan yksinkertaisesti riitä , jos pitäisi maksaa vielä 2 500€ ajokortti kaiken muun pakollisen menon päälle. Voi olla,että isältäkin voidaan kysellä apuja tässä mutta aika näyttää.

Parisuhteen tilanteen päivitystä lisää seuraavalla kerralla. Toivottavasti vähään lyhyemmän ajan päästä mitä viimeksi.