Pikkujouluaika alkaa olla lopuillaan ja oikeaan jouluun vajaa viikko aikaa. Olen lomalla nämä muutamat arkipäivät ennen joulua. Voin siten tehdä vähän pienemmällä tohinalla ne meidän perheen perinteiset jouluvalmistelut .

Tuli käytyä työpaikan pikkujouluissa. Ei oikein ollut kiva lähtöfiilis, kun mies jo ennen lähtöä alkoi saarnata kuinka myöhään siellä taas menee ja hän ei voi ymmärtää miten siellä joku voi viihtyä niin kauan. Kimppataksi kotia on täysin pois kuvioista, sen verran paljon kommentteja se aiheutti kun viimeksi tulin samalla kyydillä yhden miespuolisen työkaverin kanssa. Tänä vuonna meitä oli sitten monen hengan kimppa ja menimme ja tulimme samalla kyydillä. Alkoholia tuli nautittua mutta onneksi sen verran, ettei tarvinnut kovin katuvaisena mennä seuraavana arkena töihin. Ainahan näissä jotain sattuu.,mistä riittää sitten puhetta. Tällä kertaa ehkä eniten ihmetytti meidän siistijämme ilmaantuminen paikalle. Edustaa eri firmaa ja oli saanut ilmeisesti jonkin sortin kutsun, jonka joku oli puolipiloillaan heittänyt. Ei siinä mitään , ainahan joukkoon yksi mahtuu.Mutta kun pohjia oli otettu aika reippaasti ja kanssakäynti miespuolisten kanssa näytti olevan aika vihjailevaa. Kaiken lisäksi kyseinen henkilö on seurustellut puolisen vuotta yhden työkaverini kanssa ja tämä pikkujouluepisodi oli sitten viimeinen juttu, joka katkaisi suhteen. Oli ehkä kummallakin hieman kiusallinen olo seuraavalla viikolla.

Oikea joulu lähestyy ja sääkin on muuttunut talviseksi. Pakkanen paukkuu oikein urakalla ja on saanut jännittää miten auto lähtee käyntiin seisottuaan päivän kylmässä. Onneksi sain lainata työkaverin lämpöpaikkaa. Ensi viikolla jo pitäisi olla hieman lauhempaa. Olisi kiva, jos vielä tulisi lisää lunta, niin pääsisi hiihtämään. Joululahjat on lähes hankittu vain muutama juttu vielä. Ruokapuolikin rupeaa olemaan valmiina . Vielä joitain juttuja pitää tehdä ja hankkia. Olen hankkinut tänä vuonna kaikki laatikot valmiina , vain kinkku paistetaan ja karjanlanpaisti. Jälkiruoka pitää vielä miettiä . Ylenpalttinen syöminen ja kymmenien eri sorttien hommaaminen jouluksi on minusta tarpeetonta.Mukavampi olla kun ei syö itseään ihan kipeäksi. Suklaata pitää olla mutta yritän pitää sen syömisen kohtuudessa. On helpompi joulu jälkeen kun ei tarvitse alkaa mitään kovaa dieettiä, saadakseen karistettua joulukilot, joiden lisänä vielä aiemmin kertynyt  ylimääräinen paino. Katsotaan nyt osaanko pysyä kohtuudessa.

Siivota pitää vielä alkuviikosta ja siihen ajattelin saada mukaan koko perheen. Jokainen voi tehdä oman osansa. Ilman mukinaa tuskin onnistuu mutta tiedä häntä jos vaikka kaunis pyyntö tuottaisi toivotun tuloksen ilman voimakasta äänen käyttöä ja vetoamista siihen, että myös minä olen lomalla ja haluaisin myös vähän löysäillä. Siisti koti olisi kuitenkin meille kaikille.

Nyt kun lapset ovat jo isoja , eikä pukki ole enää vuosiin meillä vieraillut, on joulun taika jotenkin päässyt väljehtymään. Käydään haudoilla, joulusaunassa, syödään jouluruokia ja annetaan lahjoja. Yritetään rauhoittua ja nauttia toisistamme mutta jotenkin se vain tuntuu niin teennäiseltä. Toivon, että joulu  sujuu rauhallisissa merkeissä ja saan levättyä ja kerättyä voimia, kun tavallinen arki taas loppiaisen jälkeen alkaa. Kirjoja ja leffoja on varattuna omaan rentoutumiseen. Olen valmis myös pelaamaan yhdessä pelejä, menemään elokuviin ja käymään aleissa, jos vaan lapset sitä haluavat.Esikoinen rupeaa olemaan jo sen ikäinen ,että muuttaa pian pois kotoa. PItää yrittää nauttia näistä perhehetkistä niin kauan kun asutaan vielä yhdessä.

Uusia mietteitä sitten joulun jälkeen