Päädyimme varaamaan lennot Qatar Airways:ltä, koska hinta oli Finnairia halvempi ja sitä oli meille tytär suositellut. Lennot menivät hyvin. Olivat ajallaan ja palvelu koneessa oli erinomaista. Tähän vaikutti osaltaan vajaa kone. Välilasku Dohassa venytti matka-aikaa mutta antoi puolestaan mahdollisuuden vähän jaloitella ja saada veri kiertämään jaloissa paremmin. Myös normi wc-käynti oli mahdollinen ahtaan koneen wc:n sijaan.

Lensimme siis Helsingistä Bangkokiin, jossa vietimme kolme päivää ja sieltä siirryimme bussilla Pattayalle 10:ksi päiväksi. Bangkok oli minulle uusi tuttavuus. Olin lukenut valtaisista liikenneruuhkissa ja nyt sain ne myös kokea.Olin katsonut etukäteen, että lentoasemalta olisi päässyt hotellille kätevästi Sky trainin verkoston avulla mutta mies halusi ottaa taksin. Menimme sitten reilun 10 kilometrin matkaa toista tuntia ja hinta oli 550 bahtia. Taksi veloitti ajan mukaan ja välillää liikenne ei liikkunut minnekään.

Bangkokin nähtävyyksiin emme lähteneet sen paremmin tutustumaan, koska matkan teko oli hankalahkoa. Olisi pitänyt mennä useammalla kulkuvälineellä ja  sky train tuntui myös olevan ruuhkainen riiippumatta mihin aikaan sillä matkusti. Saattoi kyseessä olla myös alkushokki kun tulimme maasta, jossa ihmisiä vähemmän ja joukkoliikenne toimivaa. Kävelimme ja katselimme hotellin ympäristöä. Kauheasti ei innostanut kävellä vilkkaan kadun vartta,sillä pakokaasua oli reilusta ilmassa. Syynä tähän lukuisat vanhat auton ja mopot, joita piisasi.

Matka Bangkokista Pattayalle tehtiin paikallibussilla. Matka-aika reilu kaksi tuntia ja hinta 108 bahtia/hlö.Bussi oli vanha mutta siisti. Matka tehtiin ilman pysähdyksiä. Hotellille mentiin lavataksilla, joka velotti kaikilta saman hinnan eli 50 bahtia.

Pattaya kohteena hieman mietitytti onhan sillä vahva seksiturismin leima. Tämä näkyi naisena siten, että turisteista valtaosa oli vanhempia miehiä ja heidän seurassaan oli thaimaalaissyntyinen nainen. Mitä nuo naiset miesten kanssa tekivät vähän ihmetytti. Tuntui välilä, että kyse oli jonkinlaisen vaimon/hoitajan yhdistelmistä. Toki siellä näkyi selvästi seksin tyyppisiä palveluita tarjoavia baareja, joissa nuoret ja kauniit naiset houkuttelivat ohikulkijoita nauttimaan juomasta ja kaiketi jostain muustakin. Nämä baarit olivat keskittyneet yleensä tietyille alueille ja niiden toiminta alkoi vasta illalla pimeän alettua.Kaikki näistä seuralaisina nähdyistä naisista eivät olleet mitään nuoria. Hotellimme aamupalalla tämä ilmiö näkyi selvästi. Ja oli hotellin hississä ilmoitus, jossa yli 4 tuntia viipyvästä vieraasta veloitettiin maksu. Osa näistä naisista yöpyi seuralaisensa luona osa ilmeisesti ei.

Hotellissamme ja sen lähialueella tuntui olevan paljon ainakin saksalaisia turisteja. Jossain ravaintoloissa osa ruokalistaa oli vain saksan kielellä. Saksalaiset ovat tunnettuja tarkasta talouden pidosta ja siksi näissä oli hyvä hinta/laatusuhde. Ruoka oli enemmän eurooppalaista mutta kyllä listalta löytyi thaimaalaistakin. Jos olisi halunnut syödä oikeaa thairuokaa se olisi pitänyt ostaa katukeittiöstä. Tarkoitus oli sitä syödä mutta rupesi vähän mietityttämään kun raakoja lihavartaita säilytettiin lämpimässä ties kuinka monta tuntia. Pelättiin, että niistä pian saa mahataudin.

Thaimaalaiset eivät itse käytä yleisesti alkoholia. Sen hinta on siis verratan kallista ainakin jos haluaa ostaa tuontialkoholia. Lisäksi heillä on määräys, jolla alkoholin myyntiä rajoitetaan. Sitä saa myydä klo 11-14 ja 17-23. En ole aivan varma tuosta iltamyynnin ajasta. Tämä siis koskee kauppoja. Ruisleipää teki mieli ja löysimme yhden kaupan, joka myi eurooppalaista leipää, joka sisälsi käsittääkseni myös ruista sämpylöissä ja vuokaleivissä.

Ostimme päivittäin olutta ja siiderityyppistä juomasekoitusta. Alkoholin käyttö oli melko maltillista mutta muutamia kertoja meni yli kohtuuden. Hän halusi ostaa paikallista viskiä ja joi sen sitten nopeaan tahtiin yksin. Tästä oli se seuraus, että yhtenä yönä heräsin kun hän oli vessan sijaan pyrkimässä hotellihuoneesta ulos. Tämä onneksi jäi yhteen kertaan ja väkevämmät juomiset jäivät sen jälkeen ostamatta.

Olimme jo etukäteen suunnitelleet, että hänelle teetetään puku ja paitoja, jos sopiva räätäli löytyy. Meidät houkutteli ostoksille suomea puhuva mies ja tilasimme miehelle mustan puvun ja viisi silkkistä kauluspaitaa. Sovitus oli parin pävän kuluttua ja vaatteet valmiit viiden päivän sisällä. Puolet sovitusta hinnasta maksettiin tilauksen yhteydessä ja loput kun kaikki vaatteet olivat valmiit. He toivat lisäksi ne hotellille.

Uimassa kävimme vain Pattayalla hotellin uima-altaalla. Kävimme kävelemässä rannalla ja Pattaya Beschillä mutta paikallinen hieroja varoitti, että sen vesi on likaista eikä siellä kannata uida.

Thai-hierontaa oli saatavilla runsaasti. Kävimme päivittäin hieronnassa. Jalkahieronta oli suosikki. Thai-hierontaan ei mieheni uskaltanut kuin yhden kerran.Hänellä on vikaa toisen käden olkapäässä ja otteet olivat tehneet niin kipeää,ettei hän halunnut mennä uudestaan vaikka hierojat lupasivat, että saisivat vuosia vaivanneeen olkapään kuntoon. Näihin lupauksiin ei välttämättä kannata uskoa. Kerran otimme hänelle pedikyyrin ja minulle manikyyrin . HInta oli edullinen mutta tämän paikan laatu oli myös aika kehno. Kynsilakkaa ei kuivattu sormista ja se lähti liuskoina irti seuraavan päivän. Kynsinauhat jätettiin hoidotta ja jalat laitettiin veteen likoamaan vasta kun kynnet oli leikattu. Mutta kokemushan oli sekin.

Palattuamme kotiin täällä odotti pimeys mutta onneksi tuli pakkast ja lunta.Mieli oli virkistynyt mutta keho kaipasi lämpöä, ehkä seuraavalla kerralla voisi olla pidempään...