Tauti ei vaan ottanut talttuakseen, joten oli pakko ottaa yhteys lääkäriin. Ihme kyllä sain  työterveyslääkärille samalle päivälle ajan ja diagnoosiksi korva- poskiontelo- ja keuhkoputkentulehdus. Olo oli kyllä jo aika tukala ja tukkoinen, yskänpuuskat kiusasivat yöunta ja suu kuivui, kun koko ajan piti hengittää suun kautta. Lääkkeeksi antibiootti ja yskää hillitsevä lääke. Parin päivän jälkeen alkoi jo tuntua ihan ihmismäiseltä. Tosin yskittää vieläkin mutta olo on selvästi kohentunut. Olisi pitänyt mennä jo aiemmin lääkäriin, mutta ajattelin,että tämä oli vaan normaalia pitkäkestoisempi tauti.

Ihanat säät ovat saaneet syksyn tuntumaan ihan kivalta vuodenajalta. On ollut lämmintä ja aurinkoista melkein kuin kesällä. Käytiin puolison kanssa viime viikonloppuna Tallinassa ja tuli oltua aika paljon ulkosalle juuri kivojen säiden johdosta.  Matka oli pieni pyrähdys, joka katkaisi kivasti arkea. Ollaan käyty Tallinassa päivän parin matkoilla jo useana vuonna. Turisteja tuntui riittävän vaikka ei sesonkiaika ollutkaan. Kierrettiin  useampin ostoskeskus ja todettiin, että hintataso on Suomen luokkaa  ehkä hieman edullisempi ainakin mitä tulee vaatteisiin. Palveluiden hinnat ovat nousseet ja lähestyvät neki Suomen hintoja. Selvästi edullinen tuoteryhmä on alkoholituotteet. Tuli sitä itsekin tuotua joku laatikko siideriä ja lonkeroa ja piti ostaa vielä "mäyris"vodkaakin kun hinta oli halpa. Samoin tuntui ajattelevan aika moni muukin, jos asian voi päätellä siitä, kuinka monella oli menomatkalla mukana tätä varten taitetut kärryt. Vanha kaupunki on kiva paikka kävellä ja katsella . Paljon on virolaisia moitittu huonosta asiakaspalvelusta,mutta koko ajan se on parantunut. Toki vieläkin törmättiin jossain aika ynseään palveluun, mutta nämä olivat  vähemmistö.

Kiertelimme sataman läheisyydessä Sadamarketin ja Merekeskuksen myymälöissä. Oli iltapäivä ja ensimmäiset laivat Suomeen olivat jo lähteneet tai lähdössä. Olimme lähes ainoita mahdollisia asiakkaita kyseisissä paikoissa. Mieleen tuli vaan, että kuinka kauan nämä putiikit pysyvät pystyssä, jos kauppa vielä hiljenee vai myyvätkö nämä päivän myynnin muutaman tunnin aikana kun päiväristeilijät ovat maissa. Kaupan hiipumisesta kertoo aina vaan suurempi vapaiden liiketilojen määrä. Käykö pian niin, että ostosmatkailun ykköskohde muuttuu Virosta Ruotsiin ? Käsittääkseni Viron palkkataso on Suomea alhaisempi. Ihmetyttää myös, miten virolaisilla on varaa ostaa näin kallista vai käykö tavallinen kansa ostoksilla jossain muualla kuin Tallinnan keskustan läheisyydessä olevissa ostoskeskuksissa?Pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että Virukeskuksessa sijaitsevat yleiset vessat olivat viime käynnin jälkeen tulleet maksullisiksi. Tosin hinta ei ollut kuin 3 kruunua (0,2€) mutta jo sekin tuntui käännyttävän osan asiakkaista.

Koska meillä oli aikaa, sijoitimme rahaa itseemme. Mies kävi parturissa ja itse kävin kasvohoidossa. Vastaavasta hoidosta ja sen hintatasosta minulla ei ole tietoa Suomesta. Hoito tuntui mukavalta ja ainakin omasta mielestä ihoni oli paljon siloisempi ja pehmeämpi sen jälkeen. Pientä ihmetystä tosin aiheutti, että vastaanotossa työskenteli mies. Hänen tehtävänään oli kaiketi antaa aikavarauksia ja laskuttaa palveluista. Suomessa en usko, että moiseen ilmiöön heti törmää.