Juhannus ja Pietarin matka alkoi kivoissa tunnelmissa. Mentiin syömään lähtöiltana ja buffeeseen kuului niin alkukuohuviini, ruokasnapsi kuin viini. Lähes koko päivän kun oltiin oltu syömättä, oli seuraus aika nopea alkuhumala. Käytiin vielä laivan kaupassa ja mukaan tarttui viini- ja viskipullo. Aamulla oli vähän ankea olo ja kumppani "korjasi" sitä reippaalla viskiannoksella. Homma alkoi siis karata käsistä. Käyttäytyi kaupunkikierroksella ihan ok vaikka humala oli jo ilmeinen. Kun sitten saavuimme laivalle takaisin, piti ottaa taas lisää viskiä ja oltiin taas siinä tilanteessa, että alkoi keskustelu mennä ikävään suuntaan. Muutuin itse hiljaisemmaksi ja hän näki,että minua ärsytti. Alkoi sitten yöllä inttämään,että jatketaanko yhdessä vai ei. Yritin sovitella, että nukutaan nyt ensin ja katsotaan sitten. Tokaisi, että hän tekee sitten päätöksen, että erotaan. Seuraava aamu kului hiljaisissa tunnelmissa. Kumpikin pakkasi omat tavaransa eikä paljon puhuttu. Minä ehdotin,että ajan kotiin ja hän torkkui vieressä. Tuskin mitään puhuttiin. Loppumatkasta oli pakko kysyä,että tässäkö tämä oli? Ei mitään keskustelua vaan kumpikin lähtee omalle taholleen. Ymmärsin, että oli siinä käsityksessä, että minä olin se, joka päätti erota eikä hän. Pyysin,että nukutaan vielä yksi yö ja mietitään missä mennään. Tunteet tätä ihmistä kohtaan olivat kuitenkin niin vahvat, että päädyimme jatkamaan.

Vähän vaisut olivat tunnelmat muutaman viikon ajan. Oma loma kuitenkin lähestyi ja Tallinnan matka. Minua jännitti aika lailla mitä nyt tapahtuu, tuleeko viina taas ja vie miestä. Oli luvannut olla ottamatta väkeviä ja niin tekikin mutta olutta tuli sitten otettua vähän liikaa. Olin jo oppinut, että huijaa sekä itseään että minua ja kertoo ottavansa vain muutaman. Tämä näyttää kuitenkin kertautuvan ainakin kahdella. Sanoin siitä ja olikin loppumatkan jo ihan ok. Pelottaa vain tulevaisuus kun tuntuu tuo alko niin kovasti houkuttelevan. Otan itsekin mutta en halua selkeää humalaa. Hän puolestaan vetää välillä ns kaksin käsin ja silloin se kontrolli lähtee. Olen sanonut, että en ala häntä kieltelemään mutta itse pitää ymmärtää rajansa.  Nyt näyttäisi, että aika hyvin toimi mutta saa nähdä kun ollaan lähdössä elokuussa Budapestiin viikoksi. Pitää varmaan etukäteen vähän sopia miten alkoholin suhteen menetellään. Minua ei haittaisi vaikka ei otettaisi ollenkaan. Suhde toimiii jopa paremmin niin.

 

Tyttäreni muuttaa muutamaksi viikoksi luokseni ja tämä aiheuttaa vähän ongelmia. Olen jo niin tottunut nukkumaan toisen kanssa, että jo pelkkä ajatus erosta harmittaa. Katsotaan nyt jos vaikka tämä näkeminen tyttäreni ja rakkaani välillä onnistuisi ja voitaisiin olla tässä vaikka yhdessä.  Ainakin pystyttäisiin keskustelemaan kuten aikuiset. Toisesta ei välttämättä tarvitse tykätä mutta ehkä nyt normaali ruokailu ja kahvittelu yhdessä onnistuu.

Poikani odottaa nyt peruutuspaikkaa ammattikouluun. Toivottavasti tärppää niin ei menisi tämä vuosi hukkaan. Peruutuksia tullee vasta kun koulut alkavat joten pakko varmaan hakeutua edes ammattistarttiin, ettei jää ilman opintotukea . Lisäksi liika löysäily ei tee hyvää kun opiskelurutiinit eivät rytmitä elämää, vaan valvotaan yöllä ja nukutaan päivällä. Lomalla ihan ok muttei enää syksyllä kun arki alkaa. 

Sää ei ole tällä viikolla ollut oikein suosiollinen mutta ehkä se tästä vielä lämpenee. Ensi viikolla pitäisi varmaan käydä marjassa ja matotkin odottavat pesua. Ostin lisäksi tapettia, joka olisi hyvää saada nyt loman aikana paikalleen. Siinä meille yhteistä puuhaa, joka tuntuu ihan kivalta kun on joku jonka kanssa touhuta yhdessä. Ei mitään urakointia ja välillä löhöilyä ja hyvää ruokaa.

Aurinkoisempaa ja lämpimämpää odottellaan...