Yskä parani. Lieneekö parantava tekijä ollut lääkkeet vai aika vai molemmat. Juuri kun aloin kuvitella olevani kunnossa, alkoi rinnassa tuntua epämiellyttävää poltetta ja puristusta. Oletin,että kyseessä oli närästys, mutta lääkkeet eivät auttaneet siispä taas lääkäriin.

Oireet olivat aika epämääräiset ja aloin ajatella, että ehkä kyseessä oli sydänperäinen vaiva. Lääkäri ei kuitenkaan määrännyt sydänfilmiä, kyseli vain , esiintyikö suvussa sydän- ja verisuonitauteja. Määräsi verikokeeseen, josta saan tulokset tulevalla viikolla.

Aloin kuitenkin itse etsiä mahdollista syytä kun vaiva tuntui vain pahenevan. Netissä aikani surffattuani, aloin olla aika varma, että kyseessä onkin jonkinlainen rintarangan lukko. Ei muuta kuin kokeilemaan sen avaamista kotikonstein. Selälleen sohvalle ja pää roikkumaan selkänojan yli. Kuului rusahdus ja tuntui helpottavan. Olen tehnyt tätä muutamia kertoja. Lisäksi olen keinutellut selälläni lattialla pitäen polvien takaa kiinni ja on tuntunut auttavan. Pitää ehdottaa, kun  menen kuulemaan tuloksia, että ehkä olisi hyvä käydä osteopaatilla, Vika voisi korjaantua siellä. Apu voi kuitenkin olla vain tilapäinen- tällainen vaiva kun taitaa uusia aika helposti. Sen verran ilkeä se kuitenkin oli, että yritän parhaani mukaan toimia niin, ettei se uusiutuisi.

Nyt sitten sikainfluennsa on päässyt täällä Suomessakin epidemiaksi asti. Ihme kyllä , alkoi Pohjois-Suomesta , vaikka olisi voinut kuvitella, että tartunnanlähteitä tulisi helpommin pääkaupunkiseudulle. Taitaa olla sellainen tauti, että leviäminen ja voimakkuus ovat todella vain ennustuksia, kun käyttäytyy kovin erilailla kun mitä asiantuntijatahot ovat arvelleet. Jos tartuntaa ei voi välttää, ei kai ole muuta tehtävissä, kun yrittää pitää yleiskuntonsa mahdollisimman hyvänä. Jos tauti iskee, ottaa tarpeen mukaan tavallisia särky- ja kuumelääkkeitä ja toivoa, että selviää ihan kotihoidolla. Se voiko muiden perheenjäsenten sairastumisen välttää, tuntuu aika epätodennäköiseltä. Toivottavasti ainakin oltaisiin hieman eri aikaan, jotta voitaisin turvata toinen toisiiimme. Terve/tervein jaksaisi käydä kaupassa ja huolehtia muista pakollisista tehtävistä.

Lama se senkun jatkuu. Viikottain ilmoitetaan, että joku isohko yritys aloittaa yt- neuvottelut väen vähentämiseksi. Osa on jo ollut pitkään lomautuksilla ja selkeää elpymistä ei näy. Kuinka kauan tämä tilanne voi jatkua? Jos työt vähenevät ja työttömien määrä jatkaa nousua, mitä tulee tapahtumaan?Verojen määrä ja valtion ja kuntien tulot pienenevät. Jos menoja ei karsita, lainallako nämä rahoitetaan?Ei kai sitäkään voida määräämättömästi ottaa ja kuinka kauan tällaista isoa lainaa maksetaaan takaisin.Voiko olla, ettei koskaan palata samaan mitä oli ennen lamaa? Voiko olla, että joidenkin alojen työpaikat katoavat ikuisesti ?Jos tilalle tulee jotain uutta, tämä vie varmaan paljon kauemmin aikaa kuin tämä työpaikkojen väheneminen. Miten käy yrityksen nostaa  eläkkeelle siirtymisikää? Onko meillä kohta tilanne, että työttömien määrä onkin suurin niissä ikäluokissa, joiden pitäisi olla parhaassa työiässsä ja yli viisikymppiset, osa jo pitkän uran tehneitä, jatkaa niissä harvoissa jäljellä olevissa työpaikoissa?Moni yli viisikymppinen olis valmis luopumaan työpaikastaan tai ainakin vähentämään työtuntejaan. Onko pelastus osa-aikatyö? Mutta elääkö sillä?

Itse olen pitkän työuran tehneenä, ainakin välillä valmis vaikka heti luopumaan tästä työn ihanuudesta. Voisin itse pärjätä aika pienellä ,mutta kun on niitä elätettäviä. Toinen lapsista on jo täysi-ikäinen mutta yhteiskunnan tämän hetken lakien mukaan, olen käytännössä edelleen vastuussa hänen elannostaan. Kukapa ei tahtoisi lapsensa parasta ja tukisi häntä mahdollisuuksiensa mukaan. "Oman onnensa seppä" on lähinnä jonkinlainen slogan. Todellisuus lienee, että rahalla on myös nuoren tulevaisuuden kannalta(lue vanhempien rahoitus) merkittävä osuus. Opiskelu maksaa, asuminen , vaatteet , ruoka. Vanhempia tarvitaan auttamaan näiden kustannusten maksamisessa.Jos elät itse minimituloilla, jaksatko kannustaa lastasi opiskelemaan ja yrittämään elämässä eteenpäin.?Eivätkö voimavarasi mene kokonaan siihen, että selviät itse seuraavaan työttömyyspäivärahan tai toimeentulotuen maksupäivään?Paljon kysymyksiä. Ehkä joku viisas tietää näihin vastaukset. Jään seurailemaan tilannetta.