Vaikka vielä huhtikuussa näytti siltä, että lattiaremontti ei toteudu, asiat alkoivat kuitenkin mennä eteenpäin. Kun  päästiin sovittuun aloituspäivään, homma alkoi edetä. Vanhat lattiat pois mutta sitten tulikin mutkia matkaan. Jo ennen aloitusta urakoitsija oli varoitellut, että homma kestäisi enemmän kuin 3-5 päivää, jos lattioita pitäisi oikoa ja niinhän siinä kävi. Kaikissa huoneissa oli enemmän ja vähemmän vinoutta ja eikun tasoitetta. Sitten odoteltiin sen kuivumista ja sitten se piti hioa suoraksi. Ei pelkästään se, että homma vei aikaa ja koko asunto oli enemmän ja vähemmän sekaisin mutta se pöly. Sitä oli paljon ja vaikka remontista on aikaa, vieläkin sitä tuntuu löytyvän kun siivoaa. Hintahan tietysti nousi, kun työtunteja ja tarvikkeita meni paljon arvioitua enemmän. Kun samaan aikaan tulivat vielä tyttären yo- juhlat juhlapukuineen, tarjoiluineen ja muineen, on huomista tiliä todella odotettu ja elämiseen on jo tarvinnut käyttää säästötiliä, mutta saahan tästä verovähennyksen sitten aikanaan. Ehkä pieni hulluus vielä iski, kun halusin kaiken muun lisäksi uuden liukuovet makuuhuoneeseen ja nehän sitten maksoivat. Nyt kaikki on kuitenkin valmista ja ihan tyytyväisiä ollaan. Tänä kesänä ei tehdä sitten isompia ulkomaanmatkoja, vaan ihaillaan lattiaremontin läpikäynyttä kotia. 

Olin viikon kesälomalla tyttären juhlien vuoksi. Säät eivät oikein suosineet, mutta sainpahan tehtyä lähinnä kodin siivoushommia, ettei sitten kaikki jäänyt viimeisiin päiviin. Sitä kun alkaa siivoamaan paikkoja vähän tarkemmin, niin aina huomaa jotain uutta mitä pitäisi siistiä tai kohentaa tai ainakin laittaa pois näkösältä. Juhla-aamukin meni melkoisessa vilskeessä. Heräilin hyvissä ajoin, mutta kiire meinasi tulla. Oltiin lähdössä pihassa, kun poika tuli ilmoittamaan, että lintu on lentänyt sisälle avoimesta ovesta. En ennättänyt enää tehdä sille asialle mitään ja vähän kauhun sekaisin tuntein palattiin koululta. Olisiko lentävä ystävämme ehtinyt pruikkaista läjän/läjiä jonnekin? Onneksi näin ei ollut käynyt, vaan poikani oli saanut linnun ulos ilman suurempia vahinkoja. Tiesimme, että aikataulumme oli aika tiukka mitä tulee ensimmäisten vieraiden saapumiseen ja meidän tuloon takaisin koululta. Osa vieraista olikin tullut etuajassa ja olivat paikalla jo ennen meitä(saavuimme muutaman minuutin yli kutsuissa ilmoitetun ajan). Tilanne oli hieman hankala. Toki meillä oli väkeä kotona , juhlia järjestämässä mutta meinasi ensin tulla pieni paniikki. Onneksi saatiin kaikille tervetulomaljat. ja homma lähti sujumaan siitä sitten kahvituksella.Pähkäilin ennen juhlia, paljonko väkeä tulee ja mitä tarjotaan ja kuinka paljon. Nyt olisin asian suhteen paljon varmemmalla pohjalla. Parhaiten tuntui maistuvan suolainen. Kumpikin voileipäkakku teki hyvin kauppansa ,mutta täytekakkua meni huomattavasti vähemmän. Kannattaa siis painottaa enemmän suolaista tarjoilua.

Kun oli monta laittajaa, niin kaikki ei mennyt aivan suunitelmiena mukaan. Meillä piti olla lapsille omaa mehuboolia, mutta olikin vain mehua. Ei tainnut kuitenkaan paljon haitata. Uskoisin,että kaikille vierailla löytyi jotain mieleistä syötävää ja juotavaa. Aika rankka päivä oli kun aamusta saakka oli touhua ja vieraita iltaan asti. Yritin vaihtaa muutaman sanan vähän jokaisen kanssa ja hyvinhän nuo osasivat tehdä tuttavuutta sellaisten kanssa, joita eivät ennen olleet tavanneet. Kaikenkaikkiaan ihan onnistuneet juhlat. Nyt sitten paluu arkeen ja odottelemaan kolmea viimeistä kesälomaviikkoa, jotka ovat vasta heinäkuun puolivälistä alkaen. Toivottavasti silloin olisi edes muutaman lämmin ja aurinkoinen päivä.

Ehkä sitten myöhemin muutama sananen lempiaiheeksi muodostuneesta työelämästä ja sen ihmeellisyyksistä.