Miehen virallinen osoite uhkaa muuttua siten, että hän muuttaa kirjansa virallisesti minun luokseni. Hänen perimänsä asunto on ollut myynnissä kesästä lähtien ja nyt näyttää siltä, että mahdollinen ostaja on löytynyt. Aika nopealla aikataululla pitäisi saada loput tavaroista tyhjennettyä.

Asia tuntuu vasta nyt konkretisoituneen ja hänellä on ilmeisesti myös haikeutta, kun joutuu entisestä lapsuudenkodistaan luopumaan. Vaikka tämä oli ainoa vaihtoehto ja hän saa siitä kaipaamaansa pääomaa niin sittenkin. Tähän asti se on toiminut jonkinlaisena pakopaikkana ja nyt sitä ei sitten ehkä enää ole.

En tiedä missä mennään ja onko kysymys vain jostain ajanjaksosta, mutta alkoholin käyttö on ollut viime kuukausina selkeästi runsaampaa. Vaikka sovitaan, että otetaan muutama lasi viiniä, hän haluaa ottaa lisäksi myös väkeviä. Seuraus tästä on suht voimakas humala, jota pitää korjailla sitten seuraavan päivänä ja usein vielä sitäkin seuraavana. Olen kyllä selvästi ilmaissut, että tämä ei minusta ole järkevää. Jälkeen päin sanoo itsekin, ettei tiedä oikein mikä saa hänet juomaan. Tilanne on sikäli jo aika vakava, että epäilen hänen olleen jo muutaman kerran humalassa myös töissä.

Kertoi alussa, että oli lähtenyt pitkäaikaisesta työsuhteesta pois ,koska halusi hoitaa vaimoaan. Myöhemmin selvisi, että häntä kehoitettiin irtisanomaan itsensä tai muutoin se olisi tapahtunut työnantajan toimesta. Syynä oli työssäolo alkoholin vaikutuksen alaisena. Vähän alkaa taas mietityttämään onko suhteella tulevaisuutta ja miksi hän haluaa juoda.

Epäilen, että myös tämä meidän suhteen muuttuminen selvästi viralliseksi yhdessäasumiseksi ahdistaa. Hän on ollut useissa suhteissa muttei ilmeisesti ole virallisesti asunnut kenenkään kanssa. Hänellä on siis aina takaportti auki, jos suhde ei tunnut toimivan. Nyt ei kohta ole muuta paikkaa ja tuntuu,että häntä pelottaa tämä. Olen sanonut jo aiemmin, että kyllähän tästä pääsee pois. Ihan sama on, kun ollaan naimisissa ja suhde päättyy eroon. Silloinkin toisen on lähdettävä, eikä sitä voi miettiä, jos oikeasti on toisen kanssa. On vain otettava riski.

Omat opiskelut ovat sujuneet ihan mallikkaasti . Vielä on muutama viikko jäljellä aika tiukkaa opiskelua ja sitten vuodenvaihteessa alkaa työssäoppiminen. Vähän tuo jännittää, kun pitää taas opetella uuden työpaikan tavoille ja tutustua uusiin ihmisiin. Toivottavasti sujuisi paremmin kuin viime keväänä. Uskon, että täällä on enemmän rutiinia opettaa harjoittelijaaa, eikä oleteta, että heti tietää ja muistaa kaiken näkemänsä.

Joulu lahjoineen lähestyy. Olen hankkinut jo lähes kaikki lahjat. Aika helposti se kävikin tänä vuonna. Vielä jouluruuat ja siivoukset sekä koristelut, niin olen valmis rauhoittumaan joulun viettoon. Saa nähdä mitä sen jälkeen. Onko tässä ihmissuhteessani tapahtunut jotain muutosta vai missä mennään, jää nähtäväksi.